ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Co je nového

30.07.2020
Shure SLX-D – konečně spolehlivý a cenově dostupný digitální bezdrát

Neustále se tenčící prostor v éteru neomezuje pouze velké televizní, divadelní či touringové produkce, jež potřebují v jednom okamžiku nasazovat desítky či dokonce stovky bezdrátových systémů, ale začíná se nepříjemně dotýkat také hudebních klubů, lokálních ozvučovacích firem, konferenčních zařízení či samotných výkonných umělců a hudebních skupin. Jednoduše – všichni dnes bojují o své místo ve vysokofrekvenčním prostoru a ten prostor je bohužel stále menší a menší.

Jedním z možných řešení této nepříjemné situace je využití digitálního bezdrátového přenosu, který oproti starší analogové technologii vyžaduje a zabírá výrazně užší pásmo v rádiovém spektru.

Firma Shure, jejíž bezdrátové systémy Axient Digital, ULX-D a QLX-D již řadu let vládnou nejnáročnějšímu sektoru profesionálního trhu, se nyní rozhodla prostřednictvím nové řady SLX-D pokročilou digitální technologii zpřístupnit rovněž pro střední kategorii ozvučovacích aplikací.

Nová série nabízí ve své cenové kategorii doposud nevídanou hustotu kompatibilních frekvencí – do jednoho 8 MHz TV kanálu dokáže umístit až 12 simultánně fungujících přenosů, což nabízí až 32 současně použitelných kanálů na jedno frekvenční pásmo. Uživatel z toho samozřejmě těží i v případě, že takto vysoký počet přenosů nepotřebuje – znamená to totiž, že díky tomuto vysoce efektivnímu využití spektra lze volný kanál najít vždy, a to i v hodně zarušeném prostředí.

Díky výše uvedenému a také díky využití systému prediktivní anténní diverzity, se řada SLX-D může pochlubit spolehlivým a stabilním přenosem bez dropoutů a to až na vzdálenost 100 m. 24-bitová digitální technologie s sebou však přináší i další benefity, v podobě plnohodnotného dynamického a frekvenčního rozsahu (120 dB @ 20 Hz – 20 kHz) a to vše při latenci okolo 3 ms. Podobné hodnoty jsou s cenově srovnatelným analogovým systémem nedosažitelné.

Nová série však není efektivní pouze při využívání vysokofrekvenčního spektra, ale dokáže také velmi úsporně pracovat s elektrickou energií. Se dvěma standardními AA bateriemi si vystačí až na 8 hodin plného provozu. Využít lze rovněž akumulátor SB903 z nabídky doplňkového příslušenství.

Samostatné komponenty série SLX-D představují jednokanálové a dvoukanálové rackové přijímače, bodypacky ve verzi s kytarovým kabelem či klopovými, klipovými a headset mikrofony (WL183, WL 185, WL 93, MX153, SM35, WB98H/C) a ruční mikrofony s dynamickými i kondenzátorovými hlavami SM58, Beta 87A, Beta 87C, SM86 a KSM8. K dispozici jsou též kompletní sety vysílačů s přijímači a příslušenství pro rychlé nabíjení akumulátorů.

Řada se vyrábí v široké škále frekvenčních pásem, jejichž dostupnost je závislá na legislativě platné v daném regionu.

Více informací  na stránkách výrobce.