ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Co je nového

08.06.2023
Shure MXA902 – síťový konferenční array mikrofon, stropní reproduktor a DSP procesor v jednom

 

Uživatelé a zákazníci konferenční audio techniky velmi často vyžadují produkty, které buď citlivě a nenápadně zapadnou do designu jejich prostoru, nebo přinejmenším nabídnou alespoň decentní a nerušivý vzhled. Design produktu při tom nesmí jít nikdy na úkor kvality zvuku – především srozumitelnosti. Skloubit dohromady vysoké požadavky na zvukovou kvalitu i funkční design konferenčních mikrofonů, instalačních reproduktorů, DSP managementu i procesingu a spolehlivé síťové propojení všech komponentů vyžadovalo od systémových integrátorů až doposud značnou úroveň kreativity a často též schopnost nápadité improvizace.
S novým produktem MXA902 ze série Shure Microflex Advance, se výše uvedené problémy stávají minulostí. Americký výrobce totiž dokázal spojit do jednoho nenápadného standardizovaného stropního panelu (60 x 60 cm) jak konferenční array mikrofon, tak 2,5“ reproduktor, a navíc dokonce ještě DSP procesor IntelliMix, to vše se síťovou konektivitu Dante/AES67. Stropní panel tedy stačí s okolím propojit jediným standardním síťovým kabelem.
 

Array mikrofon (mikrofonní snímací pole)

Stropní mikrofonní pole umožňuje díky přesně definovanému snímacímu patternu dokonale pokrýt plochu 6 x 6 m v oblasti přímo pod stropním panelem a současně spolehlivě potlačit zvuky, které přichází z jiných částí prostoru. V případě, kdy stropní panel není namontován přesně uprostřed snímané oblasti, lze pokrývanou oblast posunout v libovolném směru přibližně o 1,2 m a případnou asymetrii tak kompenzovat. Výstup mikrofonního pole je realizován prostřednictvím jediného kanálu, který zahrnuje hlasy všech mluvčích v pokrývané oblasti.

Stropní reproduktor

Integrovaný aktivní 2,5“ reproduktor je optimalizován především pro naprosto čistou reprodukci hlasu. Je schopen vygenerovat až 86 dB akustického tlaku (@1 m). Reproduktor může přijímat dva audio kanály současně, prostřednictvím Dante/AES67.

DSP

Součástí výbavy je digitální signálový procesor IntelliMix, nabízející automatickou mixáž, potlačení akustického echa, redukci šumu, automatické nastavení vstupního zisku, kompresor/limiter, delay a parametrický EQ. Všechny parametry jsou uživatelsky nastavitelné.

Konektivita

Mikrofon je vybaven konektorem RJ-45, který zajišťuje současně přenos audio signálu, řídících dat i napájení (PoE). Digitální audio konektivita využívá protokoly Dante nebo AES67 a je kompatibilní s Dante Domain Manager a Dante Device Lock
Audio obsah přenášený mezi MXA902 a dalšími připojenými síťovými zařízeními značky Shure může být zašifrován prostřednictvím kódování AES-256.
Mikrofon je schopen vysílat a přijímat pokyny „command strings“, jež umožňují jeho snadnou integraci s řídícími systémy jiných výrobců.

Další charakteristiky

Výrobek je k dispozici ve standardizovaném čtvercovém provedení o straně 60 cm. Lze jej tak integrovat do velkého množství typizovaných stropních designů.
Základní provedení je bílé, lze jej však barevně přizpůsobit interiéru.
Montáž lze prostřednictvím široké škály příslušenství provést zabudováním do stropu, zavěšením na stropní kolejnici, nebo zavěšením na lanka.
Ochrana proti prachu je v úrovni IP5X.
 

Více informací na stránkách výrobce.

Video představení zde.