ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Co je nového

17.05.2022
Austrian Audio OD5 a OC7 - nové nástrojové mikrofony

 

Společnost Austrian Audio rozšiřuje svoji úspěšnou řadu mikrofonů o dva modely přizpůsobené pro použití s nástroji, dynamický aktivní mikrofon OD5 a kondenzátorový mikrofon OC7.

Oba mikrofony se pyšní několika specialitami. Mezi nejpraktičtější patří mechanismus „Swivel Joint“, který inženýři Austrian Audio vyvinuli tak, aby umožňoval otáčení koše o 220°. Mikrofony tak lze snadno nastavit přesně do požadované pozice bez nutnosti povolovat stojan nebo měnit jeho postavení. Jemné doladění úhlů je díky „Swivel Joint“ otázkou několika vteřin.

OD5 i OC7 využívají technologii Open Acoustics, vyvinutou společností Austrian Audio, která umožňuje výjimečně otevřený a transparentní zvuk, a navíc dokáže zbavit přeslechy nechtěného zkreslení a rušivých elementů.
    

OC7 obsahuje ručně vyráběnou kapsli OCC7. Dokonale ji chrání mikrofonní koš a mikrofon je tak možné umístit i do pozic, kde by mohl být vystaven nárazům. OC7 je vybaven high-pass filtrem nastavitelným na 40 nebo 80 Hz, pro příliš hlasité zdroje zvuku je možné použít útlumový pad -10 dB. Díky vysokému SPL 154 dB zvládne i velmi hlasité zdroje signálu.

OC7 přesvědčí otevřenou a transparentní reprodukcí zvuku. Ideální je ke snímání nástrojů s živými a náhlými transienty, tedy pro všechny druhy bicích nástrojů včetně tomů a malých bubínků. Stejně dobře si poradí při snímání klavíru, akustické kytary či ostatních strunných nástrojů.


OD5 je vybaven aktivním dynamickým obvodem, stejný byl použit u úspěšného modelu OD505. Jeho přičiněním nemají na výsledný zvuk vliv ani dlouhé kabely. Aktivně dynamický design navíc umožňuje integraci high-pass filtru, v případě OD5 se jedná o CAB (cut and boost) na 80 Hz a běžný HP na 120 Hz. Kromě toho je mikrofon stejně jako OC7 vybaven útlumovým padem na -10 dB.

Všestrannost OD5 se projeví při aplikaci na různé druhy bubnů nebo kytarové zesilovače. Skvěle se hodí také pro snímání dechů.

Oba mikrofony se vyrábí ve Vídni v Rakousku. Využívají dlouholeté zkušenosti inženýrů a kvalitní řemeslné zpracování pro dosažení co nejlepší zvukové kvality a maximální spokojenosti svých uživatelů.
 

Více informací na stránkách výrobce: 

OD5

OC7