ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Co je nového

07.03.2022
Austrian Audio OC818 – mikrofon, který umí napravit chyby při snímání NOVĚ TAKÉ V ČERNÉM PROVEDENÍ

 

Převratný mikrofon OC818 od společnosti Austrian Audio, který otevřel dveře do budoucnosti ozvučovací a studiové techniky je nově také v černém provedení.

Na první pohled jde o dobře vybavený velkomembránový studiový kousek s měnitelnou polaritou, tedy něco, na co jsme u mikrofonů s visačkou „Made in Austria“ již desítky let zvyklí. Na druhý pohled však, a to i když zcela pomineme originální ručně vyráběnou duální keramickou kondenzátorovou kapsli CKR12, jejíž polarizace je řízená mikroprocesorem, nabízí tento produkt řadu unikátních vlastností nemající doposud obdoby.

Ve spojení s doplňkovým Bluetooth ovladačem OCR8 a aplikací PolarPilot pro Android/iOS lze totiž u tohoto mikrofonu zcela plynule nastavovat směrovou charakteristiku, HPF a PAD bezdrátově v reálném čase. Tím ovšem možnosti teprve začínají.

S pluginem PolarDesigner (kompatibilní s většinou DAW) je totiž možné upravovat směrovou charakteristiku i dodatečně při studiové postprodukci, a navíc pro jednotlivé snímací patterny využít pěti pásmový crossover. Spojení všech těchto možností do mocné funkce pojmenované Terminator (ano, správně, toto označení skutečně odkazuje na někdejšího guvernéra Kalifornie) dovoluje při studiovém zpracování nahraného materiálu cíleně odstranit (neboli terminovat) z komplexního záznamu vybrané nežádoucí frekvence, zvuky či celé nástroje. A vice versa naopak zachránit a zvýraznit ty, jež se při natáčení nepodařilo zachytit zcela dokonale. OC818 je tak jediným mikrofonem na světě, u kterého primární nasměrování a umístění při snímání nemá vliv na výslednou použitelnost nahrávky.

Více informací na stránkách výrobce.