ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Co je nového

26.05.2022
Shure Microflex Advance MXA920 - nový standard v oblasti konferenčních stropních mikrofonů

 

Společnost Shure představila novou vlajkovou loď portfolia své unikátní série síťových stropních mikrofonů Microflex Advance, jež jsou součástí Microflex Ecosystem. Je jím nová generace s označením MXA920, která představuje prémiové stropní mikrofoní pole určené především pro AV konference, kamerový tracking, voice lift a živé ozvučení v moderních konferenčních místnostech. Navazuje tak na svůj úspěšný model „neviditelných“ stropních mikrofonů MXA910.

Jeho základem je array architektura nové generace, která posouvá schopnosti přímého snímání aktuálně hovořícího mluvčího na ještě vyšší úroveň a zaručuje tak hlasu přirozenou srozumitelnost.
Mikrofon je v kombinaci s IntelliMix P300 a stropními síťovými reproduktory MXN5C certifikován pro použití s Microsoft Teams, kompatibilní je však také s dalšími oblíbenými nástroji teamové spolupráce.

MXA920 je vybaven technologií automatického pokrytí prostoru „Automatic Coverage“. Ta umožňuje systémovému integrátorovi snadno definovat snímanou část prostoru a odlišit ji tak od oblasti, jejíž snímání je naopak nežádoucí. Mikrofon je standardně nastaven pro snímání prostoru 9 x 9 m, v jednoduchých konferenčních prostorech tak nemusíte snímanou oblast nijak definovat. Pokud si však přejete zachytit hlas mluvčích ve specifických částech prostoru a ostatní zvuky naopak maximálně potlačit, zabudované webové grafické rozhraní vám umožní prostřednictvím jednoduché „drag&drop“ operace pokrytí velmi rychle optimalizovat tak, aby plně odpovídalo vašim požadavkům. Můžete přesně definovat až osm oddělených snímaných oblastí s jedním či více mluvčími. Ti mohou sedět, stát, nebo se dokonce pohybovat a jejich hlas bude vždy dokonale zachycen, dokud definovanou oblast neopustí.
Součástí výbavy je také DSP IntelliMix, jenž zajišťuje automatickou mixáž, potlačení echa, redukci šumu a automatické nastavení vstupního zisku. Pokud požadujete ještě detailnější kontrolu nad prostorem, můžete vypnout Automatic Coverage a osm snímacích laloků nastavit manuálně a zcela nezávisle. K dispozici pak budete mít osm individuálních výstupních signálů a k nim navíc ještě sumační kanál AutoMix podobně jako u předchůdce MXA910. Individuální zvukové výstupy zaručují vyšší odolnost vůči zpětné vazbě v aplikacích typu „voice lift“ a při živém ozvučení.

MXA920 je též schopen poskytovat informace o lokalizaci mluvčího vašemu systému pro snímání obrazu, což zaručí vysoce přesné sledování účastníků jednou nebo více kamerami.
Software Designer dále dovoluje sladit větší počet mikrofonů MXA920, případně dalších komponentů ekosystému Microflex. Obsah přenášený mezi jednotlivými prvky Microflex je zabezpečen prostřednictvím šifrovací technologie Shure Audio Encryption.


MXA920 je k dispozici ve čtvercovém či kruhovém provedení, v černé, bílé a hliníkové povrchové úpravě. Prostřednictvím barevného nátěru lze však jeho design dokonale sladit s jakýmkoliv architektonickým řešením vašeho prostoru. Dostupné montážní příslušenství dovoluje ukotvení do stropu, na strop, na nosnou tyč, nebo na nosná lana.
 

Více informací na stránkách výrobce.

Produktové video.