ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Co je nového

06.05.2019
Austrian Audio | Made in Vienna. Again.
S radostí oznamujeme, že AudioMaster se stává výhradním distributorem nově vzniklé značky Austrian Audio.

Ačkoliv se jméno Austrian Audio na světovém trhu profesionální audiotechniky výrazněji skloňuje teprve od poloviny roku 2017, nelze tohoto rakouského výrobce mikrofonů a sluchátek v žádném případě považovat za nováčka. Za značkou totiž stojí 22 původních inženýrů, manažerů a konstruktérů, kteří se po uzavření někdejšího vývojového centra firmy AKG ve Vídni rozhodli zužitkovat své dosavadní zkušenosti s výrobou špičkových zvukových zařízení v rámci zcela nového projektu, který si klade za cíl znovu vrátit na trh mikrofony s hrdým označením „Made in Vienna“.
O tom, že know-how firmy není zrovna malé, svědčí mimo jiné to, že aktuální konstrukční team se může dohromady pochlubit více než 330 lety kumulativních zkušeností v audio oboru.

K prvním produktům s logem Austrian Audio patří pokročilé mikrofony OC18 a OC818, využívající výjimečných vlastností ručně vyráběné keramické kondenzátorové kapsle CKR12. Nové výrobky pochopitelně na jedné straně těží z odkazu a zvukové kvality legendárních rakouských mikrofonů, na straně druhé však rozvíjejí také zcela nové myšlenky a koncepce, jež vkládají do rukou moderních zvukařů, producentů a hudebníků pokročilé a doposud nevídané nástroje, jež budou nepochybně ovlivňovat technologii zpracování zvuku v blízké budoucnosti.

Ve výrobním portfoliu pochopitelně nechybí ani prvotřídní sluchátka. Zajímavostí jsou unikátní softwarové aplikace a pluginy Polardesigner a Polarpilot určené pro dálkové ovládání zvukových a směrových charakteristik mikrofonů prostřednictvím PC/Mac/iOS/Android, nebo jejich dodatečnou změnu při postprodukci v DAW.

Se značkou Austrian Audio jsou však rovněž spojeny inovativní patenty a speciální technologie používané ve sféře akustiky, letectví, audio měničů, telekomunikací, v měřicích přístrojích i zařízeních pro potlačení hluku používaných po celém světě.

Je tedy zcela jisté, že se se jménem této rakouské firmy budeme v hudební sféře setkávat stále častěji.
 
 

Více informací o mikrofonu OC18 se dozvíte ZDE.
Více informací o mikrofonu OC818 se dozvíte ZDE.